Вести од индустријата

Изгледи за печки за сушење ПХБ

2024-04-29

ПХБ печки за сушењесе уреди кои специјално се користат за сушење и стареење на печатени плочки (PCB). Тие можат да ја контролираат содржината на влага на печатените плочки при високи температури и нивоа на влажност за да се обезбеди нивниот квалитет и доверливост. Употребата на ПХБ печки за сушење, исто така, може да го забрза процесот на стареење на плочките, да го симулира работниот век и доверливоста во реалните работни услови и да обезбеди податоци и гаранции за дизајнот на производот и контролата на квалитетот.

Во зависност од различните сценарија на примена, големината, моќноста на греењето, температурата и влажноста наПХБ печки за сушењеможе да варира. Во областа на производството на ПХБ, производството на електронски компоненти, воздушната и медицинските уреди, печките за сушење на ПХБ се широко користени за сушење на ПХБ, забрзување на стареењето и тестирање на сигурност.

Со брзиот раст на пазарот на нови енергетски возила, побарувачката за електронски контролни модули, вклучително и оние што користат печки за сушење со ПХБ, се зголемува. Се очекува дека пазарната големина на печките за сушење со ПХБ ќе продолжи да се зголемува во текот на следните неколку години. Исто така, побарувачката на различни производители на комуникациска опрема заПХБ печки за сушењесе зголемува поради промоцијата на 5G технологијата. Овие печки можат да ги тестираат и да ги потврдат перформансите на електронскиот уред под екстремни услови со создавање на средина со висока температура и висока влажност.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept